Harjoitukset

KEHITÄ KUNTOA JA TAITOJA

Fitness Decathlon on erityisesti nuorille liikkujille tarkoitettu harjoitus- ja oppimismenetelmä. Se auttaa kehittämään liikunnallista suorituskykyä monipuolisesti ja tasapainoisesti, luoden samalla edellytyksiä yleisen koulumenestyksen paranemiseen.

Asteittain vaikeutuvat liikuntatehtävät parantavat motorisia perustaitoja ja fyysistä kuntoa, hyödyttäen arjen liikkumista sekä eri urheilulajeissa tarvittavien lajitaitojen oppimista. Fitness Decathlon-monipuolisuusanalyysi mahdollistaa liikuntataitojen tasapainoisen kehittymisen seurannan.

Liikkumistaidot

Hyvät liikkumistaidot antavat valppautta ja kykyä reagoida nopeasti yllättäviin tilanteisiin.

Kinkka

Kinkka vahvistaa jalkojen lihaksia ja tukikudoksia sekä auttaa liikkumaan kimmoisasti.

Ketteryysrata

Ketteryysrata opettaa liikkumaan nopeammin etu- ja takaperin sekä sivuttaissuunnassa. Harjoittelun avulla opitaan myös muuttamaan liikesuuntaa vaivattomasti.

Lue lisää

Käsittelytaidot

Käsittelytaitoja kehittämällä opitaan käyttämään erilaisia välineitä helpommin. Lisäksi harjoittelu auttaa hahmottamaan muiden liikkujien liikenopeuksia ja etäisyyksiä paremmin.

 

8-kuljetus

8-kuljetuksen avulla opitaan taitavampaa ja nopeampaa pallon käsittelyä. Harjoittelun myötä pallon liikenopeuden hahmottamisesta suhteessa omaan liikkeeseen tulee helpompaa.

 

Pallonheitto

Pallon heittäminen ja kiinniottaminen kehittävät tärkeitä hieno- ja karkeamotorisia taitoja. Harjoitus opettaa myös käyttämään heitoissa sopivasti voimaa suhteessa omaan sijaintiin.

 

Lue lisää

Kehonhallinta

Kehonhallintaa parantamalla voidaan lisätä kehon ja aivojen kykyä oppia uusia liikkeitä ja liikeratoja.

 Eteentaivutus

Kehon elastisuus tekee liikkumisesta sulavaa ja mahdollistaa liikkeiden oikean suoritustekniikan oppimisen.

Naruhyppy

Rytmikoordinaatiota kehittämällä aivojen oppimiskapasiteetti lisääntyy, jolloin uusien taitojen oppiminen helpottuu. 

Lue lisää

Voima

Oman kehon painolla tapahtuvan voimaharjoittelun avulla kehon liikuttaminen helpottuu ja vartalon lihasten käyttö monipuolistuu. 

Riipunta/leuanveto

Riipunta ja leuanveto vahvistavat ylävartalon lihaksia ja ehkäisevät niska- ja hartiaseudun jumiutumista.

 Puolapuuvatsa

Puolapuuvatsan avulla voidaan kehittää erityisesti vatsalihasten ja lonkankoukistajien voimaa sekä ylläpitää selkärangan liikkuvuutta.

Lue lisää

Kestävyys

Kestävyyskunnon kehittäminen edistää yleistä jaksamista ja opettaa sinnikkyyttä. Näitä tarvitaan uusien taitojen harjoittelussa niin liikunnassa, opiskelussa kuin muillakin elämän osa-alueilla.

 

Keskivartalonpitoliike

Keskivartalon lihasten hallinta on kaiken liikkumisen perusta. Lihasten hallinta, voima ja kestävyys ylläpitävät hyvää ryhtiä ja ehkäisevät terveydelle haitallisia virheasentoja.

Hölkkä

Hölkkä vahvistaa monipuolisesti niin kehoa kuin mieltäkin. Se opettaa tuntemaan oman jaksamisen rajoja ja työskentelemään pidempään itselle sopivalla teholla.

Lue lisää

Ota tähtiloikka kehitykseen!

Soita +358 50 548 2723 tai jätä soittopyyntö niin kerromme mitä hyötyä Fitness Decahtlon -harjoittelun aloittamisesta on nuorelle, valmentajalle, vanhemmille ja koululle.