Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Fitness Decathlonin idean syntyjuuret ulottuvat aikaan, jolloin nuorena urheilijana lähdin opiskelemaan urheilulukioon. Pääsin läheltä seuraamaan ikäluokkani maamme kärkiurheilijoiden harjoittelua. Aluksi kiinnitin huomiota eri lajien urheilijoiden omaan lajiin liittyviin erikoisvahvuuksiin. Palloilijoiden vahvuus oli yleensä oman lajin pelivälineen käsittely ja pelisilmä. Yleisurheilijoilla vahvuus liittyi fyysiseen kuntoon ja voimistelijoiden vahvuus oli liikkuvuus ja kehonhallinta. Huomasin myös, että monilla urheilijoilla oli jokin silmiinpistävä heikkous, joka hidasti kehittymistä. Tämä oli todennäköisesti seurausta liian yksipuolisesta ja varhain yhteen lajiin keskittyneestä harjoittelusta. Yleisurheilijoilla heikkous liittyi usein käsittelytaitoihin ja kehonhallintaan, kun taas palloilijoilla heikkoudet olivat useimmin liikkuvuudessa ja fyysisen kunnon puutteessa.

Samankaltaiset havainnot ovat seuranneet matkaani opiskeluissani sekä toimiessani opettajana ja valmentajana.

Vuosien kuluessa huomasin suunnittelevani työkalua, jonka avulla voisin auttaa oppilaitani ja valmennettaviani harjoittelemaan monipuolisesti, seuraamaan kehitystään ja tulemaan taitaviksi liikkujiksi. Kehittäessäni Fitness Decathlonia ajattelin, että se voisi myös auttaa lasten ja nuorten liikuttamisesta vastaavia aikuisia omassa työssään. Reilun kymmenen vuoden kehittelyn ja testauksen jälkeen, työkalu on viimein kaikkien halukkaiden käytössä. Lämpimät kiitokset kehitystyöhön osallistuneille oppilaille urheilijoille, opettajille ja valmentajille.

Antoisia hetkiä Fitness Decathlonin harjoitusten parissa!

 

Pasi Pitkänen KM, LitM, VAT

Pasi Pitkänen KM, LitM, VAT

Menetelmän kehittäjä

050 548 2723pasi.pitkanen@fitnessdecathlon.fihttps://fitnessdecathlon.fi

Ota tähtiloikka kehitykseen!

Soita +358 50 548 2723 tai jätä soittopyyntö niin kerromme mitä hyötyä Fitness Decahtlon -harjoittelun aloittamisesta on nuorelle, valmentajalle, vanhemmille ja koululle.